Μυική μάζα

[td_block_19 custom_title=”” category_id=”6″]

Συμβουλές Οικοδόμησης Μυών Για Hardgainers

Το μακρύ, δύσκολο ταξίδι από Κοκαλιάρης σε Μυώδης

“Είμαι αδύνατος και θέλω να μεγαλώσω!”

Καλώς ήρθατε στον κόσμο μου, και στον κόσμο πολλών άλλων που αγωνίζονται να αποκτήσουν μυϊκή μάζα με κάτι που μοιάζει με σωματικό τύπο που δεν θα μας αφήσει να το κάνουμε. Δεν μπορώ να ξεκινήσω να σας πω τις αμέτρητες ώρες στο γυμναστήριο έχω περάσει και η στενοχώρια μαζί, όταν δεν δείτε τα αποτελέσματα που δουλεύω τόσο σκληρά για να πάρει. Στον κόσμο της προπόνησης, ο όρος που χρησιμοποιείται για να μας περιγράψει είναι “hardgainer”. Νομίζω ότι η ορολογία μιλάει από μόνη της. Και τι έγινε; Τι χρειάζεται για να το κάνεις σωστά; Νομίζω ότι για να το καταλάβουμε αυτό, πρέπει να καταλάβουμε τι κάνουμε λάθος.

Ποια είναι η “κατάρα”;

Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε το μεταβολισμό μας. Ο λόγος που είμαστε αδύνατοι είναι επειδή ο μεταβολισμός μας λειτουργεί με γρήγορο ρυθμό. Ο μεταβολισμός χρειάζεται το φαγητό που τρώμε, και το μετατρέπει σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να δώσει το σώμα ό, τι χρειάζεται, να κάνει ό, τι χρειάζεται να κάνει. Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το δούμε αυτό δεν είναι μια κατάρα σε όλα, επειδή είμαστε αρκετά τυχεροί να μην ασχοληθεί με τα υπέρβαρα ζητήματα. Είναι ενοχλητικό όμως, αν θέλεις να χτίσεις μυς.

Ο λόγος που οι μυς δεν χτίζονται είναι επειδή το μεταβολισμό της ενέργειας τόσο γρήγορα ότι δεν υπάρχει τίποτα αριστερά για συσσώρευση λίπους, το οποίο είναι ένα καλό πράγμα, αλλά αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα αριστερά για να τροφοδοτήσει τους μυς που προσπαθείτε να αναπτυχθούν είτε. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε ένα πολύ απογοητευτικό μήνα ή την εβδομάδα, όταν κοιτάξουμε πίσω στο χρόνο, προσπαθώντας να χτίσει τους μυς και δεν έχουν τίποτα να δείξει για αυτό. Δεν είναι και πολύ παρακινητικό, έτσι; Τι να κάνω;

Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε!

Σκέψου το. Η συνιστώμενη θερμιδική πρόσληψη καθημερινά είναι μεταξύ 2000-2500 θερμίδες για τους άνδρες και τις γυναίκες. Αν μένετε μετρίως δραστήρια στο γυμναστήριο, και είναι εκεί για το αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση μάζας, και φαίνεται σαν να εμπίπτουν στην κατηγορία των “σκληροπυρηνικούς”, τότε η θερμιδική πρόσληψη ΠΡΈΠΕΙ να ανέβει.

Αν έχετε ένα σκληρό χρόνο κερδίζει βάρος και μάζα και να χτυπήσει το γυμναστήριο, δοκιμάστε την ενίσχυση της θερμιδικής πρόσληψης μέχρι 500-1000 θερμίδες την ημέρα και να διατηρήσει το πρόγραμμα γυμναστικής. Όταν λέω ότι, δεν είμαι προτείνοντας να τοποθετήσετε τον εαυτό σας σε ανθυγιεινά τρόφιμα που γεμίζουν με θερμίδες για να φτάσετε εκεί. Αν ασκείστε, έχετε ήδη κάνει ένα τεράστιο βήμα στη φροντίδα του σώματός σας! Κάντε το επόμενο βήμα και να το κάνουμε αυτό με ό, τι πηγαίνει στο σώμα σας, καθώς και.

Αλλά, το υγιεινό φαγητό είναι αηδιαστικό!

Αρνητικό. Σκέφτηκα το ίδιο πράγμα πριν αρχίσω να αλλάζω τις διατροφικές μου συνήθειες. Η αδυναμία μου είναι η πίτσα. Ήμουν αρκετά σίγουρος ότι δεν θα έβρισκα ένα υγιές υποκατάστατο γι ‘ αυτό. Το πρώτο ταξίδι που έκανα στο κατάστημα υγιεινής διατροφής, ήμουν αμέσως στο κυνήγι για μια υγιή πίτσα. Εξεπλάγην όταν διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές οργανικές πίτσες φτιαγμένες σε αλεύρι ολικής άλεσης με όλα τα υλικά που απολαμβάνω. Μετά την περιήγηση στο κατάστημα, ήμουν στην ευχάριστη θέση να βρείτε ότι ακριβώς για όλα όσα θα απολαύσετε το φαγητό ήταν διαθέσιμο σε μια πιο υγιεινή μορφή! Μιλάμε για ανακούφιση! Τώρα για να τρώτε υγιεινά, μπορεί να σας κοστίσει λίγο περισσότερο για να συμβεί. Έτσι όπως το βλέπω, θα προτιμούσα να πληρώσω λίγο περισσότερο τώρα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, και μετά να πρέπει να πληρώσω τον γιατρό αργότερα.

Έτσι όπως το βλέπω τρόφιμα είναι τα τρόφιμα που αγοράζονται από τους περισσότερους ανθρώπους, για το μεγαλύτερο μέρος, είναι σε επεξεργασία, αντλείται με συντηρητικά, κορεσμένα σε ανθυγιεινά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, λευκασμένα, εμπλουτισμένο, κ. λπ., κ. λπ., όλα για χάρη της ζωής του προϊόντος στο ράφι. Εγώ λέω να αγοράσεις φρέσκα και να φας φρέσκα. Η ουσία που προστίθεται στα τρόφιμα στις μέρες μας παίρνει μακριά από τη φυσική γεύση που είναι ήδη εκεί στην πρώτη θέση. Τρόφιμα που είναι καλό για σας είναι σε αυτό είναι πιο φυσική και καθαρή μορφή, δηλαδή, φυτεύονται, καλλιεργούνται, και συγκομίζονται………
“Αν δεν έσπασε, μην το φτιάξεις.”

Πόσο συχνά πρέπει να τρώω;

Αναζητήστε. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι διαιτολόγος. Ποτέ. Ποτέ δεν θα το κάνω. Μπορώ να σου πω τι με βολεύει, όμως. Αντί να τρώω 3 ή 4 φορές την ημέρα, βόσκω όλη μέρα. Τρώω πρωινό όταν ξυπνάω, και κουβαλάω ένα κουτί με φαγητό όταν πηγαίνω στη δουλειά. Όταν τρώω, δεν τρώω σε σημείο που πρέπει να ξεκουμπώσω Το παντελόνι μου (το οποίο είναι αυτό που συνήθιζα να κάνω αρκετά συχνά). Τρώω αρκετά ώστε να μην πεινάω πια, χωρίς να το παρακάνω. Όταν πεινάω πάλι το πρωί, τρώω ένα γιαούρτι και ένα μήλο, ή κάτι τέτοιο σε αυτή τη φύση. Όχι κάτι μεγάλο, αλλά κάτι για να βάλει στο στομάχι. Φαίνεται ότι κάνοντας αυτό, κρατάει τον μεταβολισμό μου σε λειτουργία όλη την ημέρα.

Θα ξεκινήσουμε το πρωί με το πρωινό και όταν πεινάω (την οποία θεωρώ ως το σώμα μου μου λέει ότι χρειάζεται κάτι για τους μυς) δίνω τον εαυτό μου αρκετά για να μην πεινάει. Ο μεταβολισμός δεν κλωτσά σε overdrive, αλλά κρατά το ανεπιθύμητο λίπος μακριά. Βασικά, μην φας μέχρι το μίζερο σου και να χορτάσεις μετά από 8 ώρες. Αυτό σε βάζει σε μπελάδες. Απλά φάτε ισορροπημένη όλη την ημέρα. Πάρτε μια καλή δόση των πρωτεϊνών, υδατάνθρακες, και λίπη στο σύστημά σας καθημερινά. Υπάρχει αφθονία των πληροφοριών στο διαδίκτυο σε σχέση με το ποσοστό υπόλοιπο των τριών και πρότεινε τρόφιμα για κάθε κατηγορία.

συμπέρασμα

ΑΛΛΑΓΉ ΤΡΌΠΟΥ ΖΩΉΣ! Ξέρω πόσο απογοητευτικό είναι να πηγαίνεις στο γυμναστήριο μέρα με τη μέρα χωρίς αποτελέσματα. Ξεκινάς αδύνατη, και ό, τι κι αν κάνεις, παραμένεις αδύνατη. Σκληροπυρηνικοί σαν εσένα κι εμένα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά.

– Όταν ασκηθείτε, επικεντρώνονται σε ασκήσεις που στοχεύουν πολλαπλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Τύπος πάγκων, καταλήψεις, νεκροί ανελκυστήρες, Τύπος ώμων, κ. λπ. Μετά από ένα warm up set, θέλετε να επικεντρωθεί το υπόλοιπο του σας θέτει σε βαρύ βάρος επαναλήψεις. Δεν πρέπει να είναι σε θέση να κάνει περισσότερα από 5 ή 6 επαναλήψεις σε κάθε σετ και για κάθε προπόνηση. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας κάνοντας το τυπικό 3 σετ συμφωνία 10 επαναλήψεις.

– Φάε κι άλλο. Ακούγεται τρελό, όταν προσπαθείτε να έρθετε σε σχήμα, αλλά αν η μάζα είναι ό, τι θέλετε, και δεν θα το πάρεις, πρέπει να τις θερμίδες.

– Φάε σωστά. Βρείτε μερικές υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για το φαγητό που αγαπάτε. Νόμιζα ότι ήταν αδύνατο, και στέκομαι ευχάριστα διορθωθεί.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται λίγο περίεργα, αλλά η αλλαγή είναι περίεργη σε όλες τις περιπτώσεις. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά σας μέχρι στιγμής, να κάνει κάτι διαφορετικό. Λέγεται ότι ο ορισμός της παραφροσύνης κάνει τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά και περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα.

Μείνετε λογικοί, μείνετε σε φόρμα, μείνετε δυνατοί.

[/vc_column_text]