Σίμος Δανιηλίδης


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε στις Συκιές από πρόσφυγες γονείς, τον Θόδωρο και την Ευθυμία. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο -καθηγήτρια, Αυγή Σαρρή και έχουν μια κόρη, τη Μαρία -Ευθυμία.

Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων και της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας. Συνέχισε Τις σπουδές του στην Ανωτέρα Σχολή Μάρκετινγκ και Διαφήμισης.

Εργάστηκε ως Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής γγιεινής Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Διευθυντής του γραφείου Μακεδονίας -Θράκης της εφημερίδας « Εξόρμηση » . Από τα μαθητικά του χρόνια, συμμετείχε στους συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του.

Εκλέχθηκε στην προεδρία των Μαθητικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης. Ως φοιτητής, διετέλεσε πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής του. Ιδρυτικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Σπουδαστικής Ενωσης Ανωτέρων Σχολών Θεσσαλονίκης. Το 1993 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και το 1995 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας. Είναι μέλος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά». Ιδρυτικό μέλος της Ευξείνου Εστίας Συκεών.
Μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Αμνηστίας.
Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Εθνικής Ανεξαρτησίας Διεθνούς Ειρήνης Αφοπλισμού (ΚΕΑΔΕΑ).
Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Παμμακεδονικής Ενωσης.
Το 1975 εντάχθηκε στη Μαθητική Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά σε όλους τους αγώνες του κινήματος.

Διετέλεσε Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Συκεών και Γραμματέας Τ.Γ. Κέντρου πόλης και ΒΔ συνοικιών, ενώ, από το 1989, εκλέγεται συνεχώς μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησε να ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με τα ιδιαίτερα προβλήματα του δήμου Συκεών. Το 1978 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου Συκεών. Από το 1982 εκλέγεται συνεχώς πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Συκεών το 1991 και '92. Το 1991 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το 1993, εκλεχθηκε ομόφωνα πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 1994 εκλέχθηκε πρώτη φορά δήμαρχος και επανεκλέχθηκε το 1998 και το 2002. Στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, το 1995 και 1996, εισηγήθηκε συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν ομόφωνα αποδεκτές και ήδη βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης, μετά από νομοθετικές ρυθμίσεις:
1.Μεταβίβαση Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών στην Τ .Α.
2.Μεταβίβαση υπηρεσιών του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας στην Τ.Α.
3. Μεταβίβαση του ΠΙΚΠΑ στην Τ.Α. Αρμοδιότητες Προαγωγής Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής στους δήμους.
4. Ιδρυση δεκάδων Κέντρων Πρόληψης Ναρκωτικών. Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Ξπανένταξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Προγράμματα για αποτοξινωθέντες. Προγράμματα για αποφυλακισθέντες. Εισαγωγή της Προληπτικής Ιατρικής στα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ιυμνάσια, λύκεια). Εφαρμογή του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.

Το 1996 διετέλεσε αντιπροέδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" σε πανελλαδική κλίμακα. Μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου, έδωσαν ώθηση στο θεσμό και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Δήμο Συκεών, να αποτελέσει φορέα πιλοτικής εφαρμογής του Προγράμματος. Ήταν εισηγητής σε δεκάδες συνέδρια και Συνδιασκέψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή ανάπτυξη, την αποκέντρωση, τις αρμοδιότητες και την οικονομική αυτοδυναμία της Τ.Α.

Το 1996 εκλέχθηκε μέλος του Αρχαιολογικού Συμβουλίου Μακεδονίας. Εδωσε και εκεί τη μάχη του και πέτυχε την εξέλιξη των εργασιών για το Εmαπύργιο, τα Βυζαντινά Τείχη, τους Βυζαντινούς νερόμυλους, την προστασία των αρχαιοτήτων σε όλη την περιοχή, καθώς και την εξέλιξη και ολοκλήρωση των δύο πολυκατοικιών στην οδό Λαγκαδά, για να μεταστεγαστούν εκεί, δεκάδες οικογένειες του Τομέα Εβρου εκεί δηλαδή που προχωρούν οι εργασίες για την ανάπλαση της Πολιτιστικής Γειτονιάς. Εμπνευστής, το 1996, της πρωτοβουλίας των 25 δημάρχων του Νομού Θεσσαλονίκης για τη Σχολική Στέγη.

Το 1997 , η ΚΕΔΚΕ τον εξέλεξε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι βασικό στέλεχος της Ομάδας Εργασίας για το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Δυτικού Τόξου, ένα σχέδιο που παίρνει σάρκα και οστά, μετά το Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των μελετών, οι οποίες προβλέπουν εκατοντάδες έργα, κόστους δεκάδων δισ. δραχμών και τα οποία, όχι μόνο θα αναβαθμίσουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά θα την αναδείξουν σε προνομιούχα και αξιοζήλευτη περιοχή για όλη την Ελλάδα.

Επανεξελέγη Δήμαρχος Συκεών τον Οκτώβριο του 1998 και του 2002. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ

Επικοινωνία με την ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία με τους Δήμους του Νομού
Θεσσαλονίκης
Χρήσιμες Συνδέσεις

active³ 4.7 · © 2000 - 2017 IPS Ltd · Όροι χρήσης