Η ΤΕΔΚ για τη σύμβαση του Ο.Α.Σ.Θ.


Δελτίο Τύπου της 11ης Ιουλίου 2007

 

Η ανανεωμένη σύμβαση μεταξύ των Ελληνικού Δημοσίου και του Ο.Α.Σ.Θ. περιλαμβάνει αρκετά θετικά σημεία, ωστόσο δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων.

 

Αυτό τονίζεται σε απόφαση που ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης, με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης. Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, «θα πρέπει να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς τόσο η επέκταση των δρομολογίων σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα εξαιρούνται από αυτά εννέα δήμοι της επαρχίας Λαγκαδά, ενώ θα πρέπει να διασφαλιστεί η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στο επιβατικό κοινό».

Στην απόφαση τονίζεται ότι αποτελούν σαφή βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση τα εξής σημεία της ανανεωμένης σύμβασης:

-          Η άμεση (έως 31.12.07), αγορά 64 νέων λεωφορείων, τα οποία ωστόσο δεν είναι αρκετά για την κάλυψη των αναγκών.

-          Η συμμετοχή εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ.

-          Η πρόβλεψη για επέκταση των συγκοινωνιών σε όλο το Νομό, έπειτα από νέα οικονομική συμφωνία των δύο πλευρών.

-          Η διάθεση μετοχών στους εργαζόμενους.

Η ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης προκειμένου να συμβάλει στην ταχεία προετοιμασία της επέκτασης των δρομολογίων σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει εντός μηνός στην επικαιροποίηση της μελέτης που έχει εκπονήσει.

«Θεωρούμε πως μετά το 2014, έτος κατά το οποίο υποχρεωτικά απελευθερώνονται οι αστικές συγκοινωνίες, αυτές θα πρέπει να περιέλθουν στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι για το οποίο οφείλουν να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου» τονίζεται στην απόφαση της Τ.Ε.Δ.Κ.

Η απόφαση, όπως αποφασίστηκε χθες, θα σταλεί στον αρμόδιο Υπουργό αλλά και σε όλους τους Βουλευτές ενόψει της διαδικασίας κύρωσης της νέας σύμβασης από τη Βουλή.      

Επικοινωνία με την ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία με τους Δήμους του Νομού
Θεσσαλονίκης
Χρήσιμες Συνδέσεις

active³ 4.7 · © 2000 - 2017 IPS Ltd · Όροι χρήσης