Ο Δήμος Πυλαίας


ΠΡΟΦΙΛ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ

 

 

 

 

Ο δήμος Πυλαίας, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης και ο τρίτος στην Ελλάδα από τους προ Καποδιστριακούς δήμους βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Ο πληθυσμός του υπολογίζεται στους 35.000 κατοίκους μετά την τελευταία απογραφή.

 

Ο δήμος περιλαμβάνει τους οικισμούς Κωνσταντινοπολίτικα, Μαλακοπή, Ελαιόραμα, Ελαιώνες, Κάτω Πυλαία, Λυγαριά, Κυψέλη, Ρίγανη, Πουρνάρι, Τοπογράφοι κ.α, ενώ καλύπτει μια έκταση…. Στρεμμάτων.

 

Η πρώτη ιστορική αναφορά γίνεται από το Θουκυδίδη το 319 π.Χ με το αρχαίο όνομα «Στρέψα». Η μετέπειτα ονομασία της είναι «Καπουτζήδα» από το «Καπουτζήδες» που ήταν φύλακες των κάστρων της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης. Η σημερινή της ονομασία καθιερώθηκε το 1927 και είναι Πυλαία (Πύλη – Ανατολική είσοδος).

 

Το νέο δημαρχείο Πυλαίας βρίσκεται στην οδό Κ. Παλαιολόγου 1, όπου είναι συγκεντρωμένες όλες σχεδόν οι δημοτικές υπηρεσίες. πλην της Δημοτικής Επιχείρησης που στεγάζεται σε άλλο κτίριο.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2310 380 600. Το προσωπικό που απασχολείται στο δήμο Πυλαίας είναι περίπου 210 άτομα (μόνιμοι και συμβασιούχοι).

 

Από το 2001 συστάθηκε και λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας (ΔΗΣΥΝ) το οποίο απαρτίζεται από 30 μέλη που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο Πληροφόρησης της Πυλαίας, στην οδό Εγνατίας 96.

 

Στο δήμο λειτουργούν επίσης η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού (Δ.Ε.Α.Π) και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 1989. Οι δύο φορείς εκπονούν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα, ενώ παράλληλα διοργανώνουν και πλήθος εκδηλώσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

 

Επικοινωνία με την ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία με τους Δήμους του Νομού
Θεσσαλονίκης
Χρήσιμες Συνδέσεις

active³ 4.7 · © 2000 - 2017 IPS Ltd · Όροι χρήσης