Το ψήφισμα της ΤΕΔΚ προς τον Πρωθυπουργό


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΤΕΔΚ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΟΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΤα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Θεσσαλονίκης, που επικεντρώνονται στην αναπτυξιακή δυναμική της υπαίθρου του Νομού, συμπεριέλαβε στο ψήφισμα των φορέων της Θεσσαλονίκης, με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα αυτό που καταρτίσθηκε μετά τις διαδοχικές συσκέψεις των φορέων της Θεσσαλονίκης, θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό, κατά την επίσκεψή του, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η ΤΕΔΚ επικεντρώνει τη δική της προσθήκη στην ανάγκη να προωθηθεί με γοργούς ρυθμούς η κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής στην ύπαιθρο του Νομού, ενώ κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (το ψήφισμα επισυνάπτεται).

«Με το ψήφισμα αυτό ολοκληρώνουμε με επιτυχία έναν ευρύ κύκλο διαλόγου με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης, στο οποίο αποτυπώσαμε με ακρίβεια αιτήματα, προτάσεις, εκκρεμότητες και προοπτικές. Με τον τρόπο αυτό είμαστε σε θέση να επιδώσουμε στον πρωθυπουργό μία πλήρη καταγραφή στον Μακεδόνα Πρωθυπουργό», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκαν οι Κανονισμοί Λειτουργίας της ΤΕΔΚ (Δ.Σ., Εκτελεστικής Επιτροπής, Εποπτικού Συμβουλίου, Προσωπικού, Οικονομικής Διοίκησης και Διαχείρισης, Προμηθειών και Ανάθεσης Μελετών), διαδικασία που ήταν απαραίτητη προκειμένου να αποκτήσει ο φορέας Διαχειριστική Επάρκεια για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης τα μέλη του ΔΣ Λάζαρος Κυρίζογλου και Θ. Παππάς ενημέρωσαν το Σώμα για δύο σημαντικότατα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο πρώτος για την διαβεβαίωση που έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ για την παράταση στην προθεσμία προώθησης συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για την ανέγερση σχολικών μονάδων.

Ο δεύτερος για την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να αποδεχθεί μελέτη της ΤΕΔΚ για την υπαγωγή όλων των δήμων του Νομού στο καθεστώς εξυπηρέτησης αστικών συγκοινωνιών. Με τη ρύθμιση αυτή, που θα συμπεριληφθεί στη συμφωνία ΚΤΕΛ – ΟΑΣΘ, ισχύει το απλό αστικό εισιτήριο για την διαδρομή προς τη Θεσσαλονίκη από όλα τα χωριά του Νομού.

Διαβάστε εδώ όλο το ψήφισμα του ΔΣ της ΤΕΔΚ του Νομού Θεσσαλονίκης, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό.Επικοινωνία με την ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία με τους Δήμους του Νομού
Θεσσαλονίκης
Χρήσιμες Συνδέσεις

active³ 4.7 · © 2000 - 2017 IPS Ltd · Όροι χρήσης