Β. Παπαγεωργόπουλος: "Προχωρά ο Περιφερειακός Σχεδιασμός"...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 9ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

 

«Με τη λειτουργία των 11 ζευγών τρακτόρων και κοντέινερς προσεγγίζουμε στο στόχο μας που είναι να γίνεται η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ μόνο με κοντέινερς και όχι με απορριμματοφόρα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μιλώντας το πρωί στην τελετή παραλαβής του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τον ρυθμό υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων συγχαίροντας για το λόγο αυτό τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου.

 

«Περιμένουμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την επόμενη φάση εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ζουρνάς σημείωσε ότι «προχωρούμε, μετά την παραλαβή των κοντέινερς την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημοπράτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Δήμο Ευκαρπίας, προϋπολογισμού 12,3 εκ. ευρώ, που είναι ήδη εξασφαλισμένα. Με τη λειτουργία και της εγκατάστασης αυτής κανένα απορριμματοφόρο δεν θα πηγαίνει στο ΧΥΤΑ και τον ΧΥΤΥ. Τα απορρίμματα θα μεταφέρονται μόνο με κοντέινερς».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην επικείμενη συνάντηση με την κα υπουργό, αρμόδια για θέματα περιβάλλοντος θα διευκρινιστεί εάν η νέα κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόοδο του σχεδιασμού, που προβλέπει επιπλέον και την κατασκευή δύο εργοστασίων. «Εάν η κυβέρνηση είναι σύμφωνη με τον ήδη ψηφισμένο και εγκεκριμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό, εμείς θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του. Άλλωστε ο δρόμος που απομένει είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που έχουμε ήδη διανύσει», σημείωσε ο κ. Ζουρνάς.

 

Το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό (έξι τράκτορες και πέντε κοντέινερ) που θα συμβάλει στην καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων από τους περιφερειακούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης  αγόρασε ο Σύνδεσμος Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης με κονδύλιο 1 εκ. ευρώ, που ενέκρινε προ έτους ο προηγούμενος υπουργός Εσωτερικών. Η κατασκευή έπειτα από διαγωνισμό ανατέθηκε στην ΕΛ.Β.Ο.

 

Τα κοντέινερς και οι τράκτορες συγκροτούν 11 ζεύγη στα οποία θα καταλήγουν τα απορριμματοφόρα των περιφερειακών δήμων του Νομού, ούτως ώστε να μην επιβαρύνονται με συνεχή δρομολόγια προς τον Χ.Υ.Τ.Α. της Μαυροράχης.1

2Επικοινωνία με την ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία με τους Δήμους του Νομού
Θεσσαλονίκης
Χρήσιμες Συνδέσεις

active³ 4.7 · © 2000 - 2017 IPS Ltd · Όροι χρήσης