Πλήρης ενημέρωσης για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων...


Δελτίο Τύπου 11ης Ιουλίου 2007

            Για την εξέλιξη όλων των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων ενημερώθηκαν σήμερα όλοι οι Δήμαρχοι ή εκπρόσωποί τους, του Νομού Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα προηγήθηκαν τα χρόνια που πέρασαν, «Δυστυχώς όμως οι τοπικοί άρχοντες δεν κατάφεραν επί πολλά χρόνια να βρουν τη λύση, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα ο υπερκορεσμένος χώρος των Ταγαράδων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον της περιοχής», τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος που αναφέρθηκε στην μοναδική συνεισφορά του αείμνηστου Δημάρχου Λαχανά Δημήτρη Πάσχου, με την παρέμβαση του οποίου δόθηκε τελική λύση στο χρόνιο πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μ. Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ζουρνάς έκανε αναλυτική ενημέρωση για το σύνολο των έργων, η υλοποίηση των οποίων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Ο κ. Ζουρνάς εξήγησε ότι:

-                           Η κατασκευή του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, του μεγαλύτερου και πιο σύγχρονου ΧΥΤΑ της Ευρώπης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ενώ η απορρόφηση αγγίζει νούμερα- ρεκόρ.

-                           Το πλέγμα των έργων της Ευκαρπίας συνεχίζεται σε επίπεδο μελετών, παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στη διαδικασία χορήγησης διαφόρων αδειών από κρατικές υπηρεσίες.

-                           Ανατέθηκαν όλες οι μελέτες για τον ΧΥΤΥ Αγίου Αντωνίου.

-                           Στους Ταγαράδες η εικόνα έχει αλλάξει καθώς ολοκληρώνεται ο βιολογικός καθαρισμός και η ανάπλαση που σταδιακά θα μετατρέψει (όπως έγινε και στην περίπτωση του Δερβενίου) έναν αποκρουστικό σκουπιδότοπο σε πανέμορφο πάρκο.

Ακολούθησε ενημερωτική συζήτηση με τους Δημάρχους για πτυχές του προγράμματος.

Οι ομιλίες του κ. Παπαγεωργόπουλου και του κ. Ζουρνά υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΤΕΔΚ.


Η Ομιλία του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου...
Η ομιλία του Γιάννη Ζουρνά...Επικοινωνία με την ΤΕΔΚ Νομού Θεσσαλονίκης

Επικοινωνία με τους Δήμους του Νομού
Θεσσαλονίκης
Χρήσιμες Συνδέσεις

active³ 4.7 · © 2000 - 2017 IPS Ltd · Όροι χρήσης